מוהלים ורופאים ממליצים כך תימנעו מסיבוכים וזיהומים בברית המילה של בנכםמוהלים ורופאים ממליצים כך תימנעו מסיבוכים וזיהומים בברית המילה של בנכם

תופעות לוואי אחרי ברית מילה

שתפו

שתפו בפייסבוק שתפו בוואטסאפ שתפו במייל
תופעות לוואי אחרי ברית מילה

בשעה טובה נולד לכם בן זכר, והשמחה במשפחה רבה ואינה יודעת גבולות. כעת, לאחר הלידה, עליכם לבחור מוהל מוסמך או רופא מוהל, להחליט האם לערוך את הטקס באולם אירועים או בבית, להזמין קרובי משפחה, חברים ואורחים נוספים, ולדאוג לכיבוד, לצלם וכדומה. הטקס מלווה בחשש רב בקרב ההורים, וכל עוד אין סכנה לחיי התינוק, יש לקיים את ברית המילה ביום השמיני ללידתו של הפעוט. בטקס עצמו המוהל חותך ומסיר את העורלה שעוטפת את ראש הפין של הפעוט, בשנים האחרונות יש הורים הבוחרים לבצע את המילה על ידי רופא מקצועי המבצע את ההליך בהרדמה מקומית.

הליך כירורגי לכל דבר

טקס ברית מילה נחשב למסורת עתיקת יומין ולמצווה חשובה ביהדות. המצווה מחייבת למול זכר יהודי ביום השמיני ללידתו, זו אחת משתי מצוות העשה. הליך המילה כולל שלושה שלבים עיקריים:

  • מילה – חיתוך העורלה באמצעות סכין מילה מיוחדת, לאחר גילוי העטרה החבויה מתחת לשכבת העור המכסה אותה.
  • פריעה – חשיפת העטרה באמצעות הסרת שכבת העור בין העטרה לעורלה, בהליך המסורתי המוהל מבצע זאת באמצעות ציפורן האגודל שלו.
  • מציצה – לאחר שלבי המילה והפריעה, המוהל מוצץ את הפצע עד שיוצא מהמקום מעט דם. על פי ההלכה היהודית שלב המציצה נחוץ למניעת סכנה רפואית מהתינוק הנימול, זו סוגיה מורכבת מאחר וקיימת סכנה בריאותית גם למוהל, לכן ישנם מוהלים המבצעים שלב זה באמצעות שפופרת סטרילית.

חשש לסיבוכים

בשנים האחרונות החל טרנד חדש של מילה על ידי רופא מוהל, את ההליך הכירורגי מבעים לרוב בהרדמה מקומית ובעזרת חומרי אלחוש. את ההליך הרפואי מבצעים על פי רוב במרפאה פרטית של הרופא המוהל, ולאחר מכן אפשר לערוך את המסיבה בבית או באולם אירועים. ראוי לציין כי ישנם סיבוכים אפשריים, אך לרוב הליך המילה המסורתי או הרפואי נעשה על ידי אנשי מקצוע מנוסים ומיומנים, והסיכון לסיבוכים נמוך.

עם זאת, זהו הליך כירורגי שיש לבצע בכלים סטריליים ובתנאים מתאימים מחשש לזיהומים ולהתפתחות מחלות. ישנם מקרים מתועדים של ברית מילה שבוצעה על ידי מוהלים שאינם מוסמכים וכתוצאה מכך נגרם נזק לתינוק, וישנם מקרים בהם המוהל אינו מצליח לעצור את הדימום בגלל פגיעה בעורק, ובמקרים קיצוניים יש להביא את הפעוט במהירות לבית חולים.

תופעות לווי אחרי המילה

כדאי לדעת כי לאחר ברית מילה רפואית או רגילה ישנן תופעות לוואי כגון עטרת מעט נפוחה ואדומה, הפרשה של פיברין באזור החיתוך, גוון כחלחל של העטרה, ובמידה והפעוט עבר מילה רפואית יתכן כי במקום הזרקת חומר ההרדמה יופיע כתם בגוון כהה, הכתם צפוי להיעלם תוך כשבועיים.

אם התינוק אינו נותן שתן במשך מספר שעות אחרי הטקס, בוכה ללא הפסקה במשך שעות ארוכות, חום גופו מעל 38 מעלות, מסרב לינוק ובמידה והדימום לא פוסק, יש לפנות לרופא מקצועי כדי לאבחן האם יש בעיה המחייבת טיפול. כדי להפחית סיכונים מומלץ לרכוש ערכת כלי מילה סטרילית ולא להסתמך על הכלים של המוהל.

איך לבחור מוהל לברית מילה?
מה זה היפוספדיאס והאם דוחים בגללו ברית מילה?

שתפו

שתפו בפייסבוק שתפו בוואטסאפ שתפו במייל