מוהלים ורופאים ממליצים כך תימנעו מסיבוכים וזיהומים בברית המילה של בנכםמוהלים ורופאים ממליצים כך תימנעו מסיבוכים וזיהומים בברית המילה של בנכם

מניעת תאונת ברית על ידי המוהל היא באחריות ההורים

שתפו

שתפו בפייסבוק שתפו בוואטסאפ שתפו במייל

אחוז ההורים המבקשים לבדוק את מידת הסטריליות של כלי המוהל הולך וגדל. הם מעוניינים להיות שותפים בהליך קבלת ההחלטות ומבקשים לקחת חלק בשמירה ובהגנה על בריאות בנם.

 

המודעות לחשיבות ביצוע ברית מילה בכלים סטריליים חד פעמיים הולכת וגוברת. הורים אינם מוכנים לסמוך על מילתו של המוהל. מה שהחל כסנונית צובר תאוצה לא עוד שימוש באלכוהול או ערק לחיטוי הכלים. בעידן בו מתבצעים ניתוחים ברמה סטרילית גבוהה הממזערת נזקים, הורים מבקשים להיות חלק מתהליך האחריות.

דוגמאות של הורים ממליצים

דוד, אב ל-3 בנות ובן: "לאחר 3 בנות נולד הבן, היה חשוב לנו מהתחלה להיות מעורבים ולא לסמוך רק על מילתו של המוהל. כאשר פניתי למוהל ושאלתי על מידת הסטריליות של כליו הוא הודיע לי שיש לו כלי ברית מילה סטריליים חד פעמיים המשמשים אותו אך ורק לברית של בני. בפועל כשהגענו לברית המוהל הוציא כלים רגילים וחיטא אותם בערק. הזדעזענו. מיד הזכרתי לו את שקבענו מראש, כלים סטריליים חד פעמיים אך הוא פתר את דבריי בכך שזה שטויות וחיטוי בערק מתבצע שנים רבות ואין לי מה לפחוד. אשתי לא הייתה מוכנה שהמוהל ייגע בתינוק. יצרנו קשר מיידי עם מוהל אחר שהגיע עם ערכה סטרילית סגורה וביצע את הברית."

 

מיכל מצטרפת לדברי דוד ואף מספרת כי באחת הבריתות ראתה את המוהל מוציא את מגן הברית כאשר יש עליו שאריות של דם מברית קודמת שערך,כאשר נוכח לראות שלא רק הוא רואה את הדם הכניס את הכלי לכיסו שפשף אותו וערך בו את הברית ה"סטרילית".

 

מוהל שביקש להישאר בעילום שם טוען: "כשעורכים יותר מברית אחת ביום, ובד"כ מוהלים מומחים בתחום בעלי ניסיון רב עורכים מספר בריתות ביום, ישנו קושי אמיתי לבצע סטריליות מקסימלית. אם בשל היעדר מספר סטים מתאים למספר המילות של אותו יום. לעיתים הזמנים צפופים ואינם מאפשרים סטריליזציה מרבית. אין ספק שכדי להימנע מבעיות וזיהומים הכי טוב להשתמש בסטים נפרדים ולהעביר אותם עיקור בסטריליזטור בבית. אך, לרוב המוהלים אין מכשיר סטריליזציה בבית בשל המחיר של המכשיר וסטריליזציה בערק ואלכוהול איננה מספקת סטריליות בברית, כך שהמצב האופטימלי הוא כי ההורים יירכשו ערכה חד פעמית ובכך יבטיחו את בנם."

 

סילביה נכחה בברית מילה של קרובים שהמוהל הבטיח וגבה מחיר עבור שימוש בכלים סטריליים חד פעמיים. "המוהל הוציא את הכלים מתוך התיק שלו, הכלים לא היו ארוזים באריזה סגורה וסטרילית אלא מונחים בתוך קופסא רגילה. מסתבר שאכן הכלים הינם חד פעמיים אך המוהל, בניקוי קל הפכם לרב פעמיים".

 

דני ויעל רכשו את הערכה עם הכלים הסטריליים בעצמם. כשהגיעו לטקס המוהל סירב לבצע את המילה בכלים הללו. לטענתו הכלים שלו סטריליים דיים ואין צורך להשתמש בכלים אחרים. דני ויעל לאחר התייעצות עם המשפחה החליטו לא לקחת סיכון והתעקשו על הערכה. המוהל עזב את האולם והם נדרשו להזמין מוהל אחר. "הייתה לנו תחושה ועוגמת נפש קשה. לא ייתכן שהורים לא יוכלו להבטיח את בריאותו של בנם ולנקוט במקסימום הגנה במניעת מחלות וזיהומים. היה ברור לנו שמי שאינו מוכן להשתמש באמצעים הללו, לא מתאים למול את בננו".

 

יצחק עטר דובר חברת ברית ישראל המשווקת כלים חד פעמיים סטריליים לברית המילה מסביר כיצד ניתן להימנע מבעיות אלו: "חשוב להבין שראשית האחריות מונחת לפתחי ההורים. על ההורים להתעקש על שימוש בכלים חד פעמיים סטריליים ולבקש כי המוהל יפתח אותם אך ורק בטקס ברית המילה בנוכחותם. בנוסף יש ליידע את המוהל מראש על רצוננו שישתמש בכלים הללו ולא בכליו."

5 סיבות מדוע חשוב לעשות ברית מילה
ברית מילה סטרילית

שתפו

שתפו בפייסבוק שתפו בוואטסאפ שתפו במייל